DR. ESRA ALBAYRAK’IN KATILIMLARIYLA , “28 ŞUBAT’TA ASLINDA NE OLDU?” SEMİNERİ NEVMEKÂN BAĞLARBAŞI’NDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Üsküdar Belediyesi Kültür-Sanat Etkinlikleri kapsamında, Kadıköy İmam Hatipliler Vakfı (KAİM) iş birliğiyle düzenlenen "28 Şubat Aslında Ne Oldu?" söyleşisi Bağlarbaşı Nevmekân'da gerçekleştirildi. Söyleşiye katılan İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Kadın Danışma Konseyi Başkanı Dr. Esra Albayrak konuşma yaptı.

Televizyon programcısı Zeynep Bayramoğlu'nun moderatörlüğünü yaptığı söyleşide, Başkanı Dr. Esra Albayrak, Prof. Dr. M. İhsan Karaman ve gazeteci-yazar Hikmet Genç konuştu.

Söyleşide konuşan Albayrak, 28 Şubat sürecinde lise öğrencisi olduğunu ifade ederek, o dönemde yaşadığı olaylardan örnekler verdi. 28 Şubat'ı kendisinin biraz daha farklı yaşadığını anlatan Albayrak, "O dönemde babamın Pınarhisar Cezaevi’nde yattığı günlere denk geliyordu. Aynı haksızlık. 28 Şubat'ın medya, ekonomi, din, eğitim, siyaset ayağı var. Ben olayı birkaç boyutundan yaşadım. Babamın da hapishanede olduğu dönem, ailece çok duygusal bir dönemdi. Arkanızda desteğini çok bulmak istediğiniz bir dönem. Fakat onun çektiği çile ile bizim çektiğimiz çile, sanki birbirini besledi. Çünkü arkadaşlarımızla beraber, zaman zaman onun ziyaretine gittik. Bize cesaret verdi. ''Çocuklar neye karar verirseniz arkanızdayım.'' demesi, bizi çok güçlü hissettirmişti. O dönemin o yaşlarda gençler içerisinde korkunç bir etkisi vardı." diye konuştu.

Prof. Dr. Karaman da 28 Şubat'ta üyesi bulunduğu ve üye olduğu sivil toplum kuruluşlarının tahkikat ve baskılara maruz kaldığını, akademisyen olarak da çok acı olaylar yaşadığını söyledi.

28 Şubat'ta büyük zulümler yaşadıklarını vurgulayan Karaman, "Bu tür zulümler, insanların hayatında, toplum nezdinde büyük travmalar yarattı. Buradan çıkardığım ders, bize yapılanları başkalarına yaşatmayalım. Hepimizin bildiği hadiste mealen ''Kendi nefsiniz için istediğiniz şeyi kardeşiniz için istemediğiniz sürece gerçekten iman etmiş olmazsınız.'' diyor Peygamberimiz. Bu hadisi tersinden okuduğunda kendi nefsimiz için istemediğimiz bir şeyi başkası için de istemez ve yapmaz hale gelmedikçe hakkıyla mümin olamazsınız. Darbe sonrası göreve geldiğim yerlerde bize yapılan zulümlerin benzerini başkalarına yapmamak için de mücadele ettim." diye konuştu.
Gazeteci Genç de 28 Şubat’ın ana aktörlerinden birisinin medya olduğunu dile getirerek, medyanın o dönem kirli ilişkiler içerisinde olup darbeyi desteklediğini anlattı. Türkiye'nin darbeler sürecine ve FETÖ tehlikesine dikkati çeken Genç, "Bu ülkeyi yıllarca biz yönetmedik. 28 Şubat’tan sonra 2016’ya kadar tehdit varmış demek ki. 15 Temmuz bu ülkenin gerçek bağımsızlık günüdür." ifadelerini kullandı.

Seminerin sonunda KAİM Vakfı yöneticileri, Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek ve Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Zekeriya Şanlıer, konuşmacılara plaket ve hediyelerini takdim etti.

Tarih : 4 Mart, 2019
ÜSPER, Üsküdar Belediyesi Personel A.Ş.
uskudarkentas.com.tr
Tebessüm Kahvesi
Nevmekan